Sawatara uwong ngontrol carane memangan klawan diet ketat (nemen). Pranyata ana rahasia kang luwih prasaja, yaiku mamah panganan suwene 30 dhetik sadurunge diulu, weteng ora gampang cepet luwe.
Mamah panganan 30 dhetik, weteng ora gampang luwe
Ngatur carane memangan mujudake salah siji kunci marang kasile program diet. Emane, akeh wong kang atekad nindakake diet sing pungkasane gagal jalaran ora bisa ngontrol anggone memangan. Nanging, miturut panaliten anyar, diet nemen (ketat) bisa diganti nganggo pakulinan mamah panganan suwene 30 dhetik sadurunge diulu.
Satemene ing piwulangan agama Islam uga wis kerep dikandhakake, Nabi Muhammad SAW manut hadist uga mrayogakake supaya yen mamah panganan sethithike kaping 33 nembe diulu. Malah kanggone panganan sing atos diprayogakake dimamah kaping 70. Etungane, yen samamahan dietung sadhetik, ateges Islam wis mrayogakake mamah panganan suwene 33 dhetik.
Wewadi kuwi kawiyak liwat panaliten kang ditindakake para ilmuwan saka University of Birmingham. Para panaliti ndeleng wong kang mamah panganan luwih suwe dadi luwih sethithik anggone ngemil dibandhingakake karo wong liyane. Cara iki bisa mengaruhi marang mudhune bobote awak jalaran prosese mangan dadi krasa mbosenake.
Ing lapuran kang diterbitake Jurnal Appatite, panaliten iki nuduhake yen anggone mamah panganan luwih suwe akibate bisa mengaruhi marang napsu mangan, matesi pepenginan kanggo mangan coklat, permen lan panganan camilan liyane kang bisa ndadekake numpuke lemak. Panaliten sadurunge uga nuduhake yen mamah panganan ing wektu kang suwe bisa mapras asupan kalori.
Para panaliti kepengin nyumurupi apa proses mamah panganan bisa mengaruhi tindak tanduk (perilaku) mangane pawongan. Ing panaliten iki, udakara ana 43 mahasiswa diajak lan dijaluk supaya nahan ora mangan suwene rong jam sadurunge pacoban. Para peserta iki banjur disuguhi daging ham asep sapiring lan sandwch keju.
“Peserta ing kelompok kang mamahe suwe kurang enak sawise mangan awan lan anggepane marang kenikmatan mangan awan dadi suda (kurang napsu mangan, Red) dibandhing peserta ing kelompok liyane. Akibat iki menawa wae jalaran isih rasane isih nembe wae mamah panganan ing wektu suwe,” kandhane panaliti kaya kang digiyarake Daily Mail.
Para panaliti gawe teori, sing dadi sebabe menawa wae jalaran nganakake konsentrasi marang sakehing proses mangan, uteg dadi luwih suwe lan luwih cilik kemungkinane ngeling-eling sinyal kebutuhan mangan. Bisa uga merga pengaruh kang dituwuhake akibat mamah luwih suwe ora maremake banget saengga ngalang-alangi pepenginan kanggo nggayemi camilan (mimil).
Nalika Natal, warga Inggris nduweni pakulinan mangan kalkun panggang, kenthang panggang, sosis diwungkus irisan daging babi, saus roti lan maneka sayuran. Yen digunggung, kalori kang mlebu awake mau luwih saka 1.000 kalori. Yen ditambah puding, biskuit, kue, coklat lan pie, kalori sing mlebu malah bisa nyengkrek saka 3.500-4.000 kalori. Dene pase asupan kalori padinan kuwi ora luwih saka 2.500 kalori mungguhing priya lan 2.000 mungguhing wanita.
Panaliten liyane kang ditindakake dening ilmuwan China taun kepungkur nemokake yen mamah panganan kaping 40 bisa ngedhunake asupan kalori panganan kehe 12 persen. (Sp)
Satemene ing piwulangan agama Islam uga wis kerep dikandhakake, Nabi Muhammad SAW manut hadist uga mrayogakake supaya yen mamah panganan sethithike kaping 33 nembe diulu. Malah kanggone panganan sing atos diprayogakake dimamah kaping 70. Etungane, yen samamahan dietung sadhetik, ateges Islam wis mrayogakake mamah panganan suwene 33 dhetik.
Wewadi kuwi kawiyak liwat panaliten kang ditindakake para ilmuwan saka University of Birmingham. Para panaliti ndeleng wong kang mamah panganan luwih suwe dadi luwih sethithik anggone ngemil dibandhingakake karo wong liyane. Cara iki bisa mengaruhi marang mudhune bobote awak jalaran prosese mangan dadi krasa mbosenake.
Ing lapuran kang diterbitake Jurnal Appatite, panaliten iki nuduhake yen anggone mamah panganan luwih suwe akibate bisa mengaruhi marang napsu mangan, matesi pepenginan kanggo mangan coklat, permen lan panganan camilan liyane kang bisa ndadekake numpuke lemak. Panaliten sadurunge uga nuduhake yen mamah panganan ing wektu kang suwe bisa mapras asupan kalori.
Para panaliti kepengin nyumurupi apa proses mamah panganan bisa mengaruhi tindak tanduk (perilaku) mangane pawongan. Ing panaliten iki, udakara ana 43 mahasiswa diajak lan dijaluk supaya nahan ora mangan suwene rong jam sadurunge pacoban. Para peserta iki banjur disuguhi daging ham asep sapiring lan sandwch keju.
“Peserta ing kelompok kang mamahe suwe kurang enak sawise mangan awan lan anggepane marang kenikmatan mangan awan dadi suda (kurang napsu mangan, Red) dibandhing peserta ing kelompok liyane. Akibat iki menawa wae jalaran isih rasane isih nembe wae mamah panganan ing wektu suwe,” kandhane panaliti kaya kang digiyarake Daily Mail.
Para panaliti gawe teori, sing dadi sebabe menawa wae jalaran nganakake konsentrasi marang sakehing proses mangan, uteg dadi luwih suwe lan luwih cilik kemungkinane ngeling-eling sinyal kebutuhan mangan. Bisa uga merga pengaruh kang dituwuhake akibat mamah luwih suwe ora maremake banget saengga ngalang-alangi pepenginan kanggo nggayemi camilan (mimil).
Nalika Natal, warga Inggris nduweni pakulinan mangan kalkun panggang, kenthang panggang, sosis diwungkus irisan daging babi, saus roti lan maneka sayuran. Yen digunggung, kalori kang mlebu awake mau luwih saka 1.000 kalori. Yen ditambah puding, biskuit, kue, coklat lan pie, kalori sing mlebu malah bisa nyengkrek saka 3.500-4.000 kalori. Dene pase asupan kalori padinan kuwi ora luwih saka 2.500 kalori mungguhing priya lan 2.000 mungguhing wanita.
Panaliten liyane kang ditindakake dening ilmuwan China taun kepungkur nemokake yen mamah panganan kaping 40 bisa ngedhunake asupan kalori panganan kehe 12 persen. (Sp)